Sarastia365 BI – tuomme faktat pöydällesi

Modernit tiedolla johtamisen työkalut ovat olennainen osa Sarastia365-tuoteperhettä. Siksi olemme kehittäneet Sarastia365 BI:n, joka on monipuolinen, kuntasektorin tarpeisiin rakennettu raportoinnin ja analytiikan järjestelmä.

Tuotteemme on täysin pilvipohjainen, joten raportteja voi käyttää mistä tahansa ja millä vain laitteella. Modernit ja suorituskykyiset visualisoinnit auttavat käyttäjiä tekemään parempia päätöksiä entistä nopeammin.

Sarastia365 BI pohjautuu raportointiratkaisuihin, joita fuusiossa yhdistyneet yritykset kehittivät tahoillaan lähes vuosikymmenen ajan. Näiden ratkaisujen vahvimmat puolet on nyt yhdistetty, ja Sarastia365 BI käyttää markkinoiden parhaita tiedolla johtamisen komponentteja.

Ensimmäinen asiakas on jo saanut tuotteemme käyttöönsä, ja tämän vuoden aikana käyttöönottoja on luvassa vielä kaksinumeroinen määrä.

Sarastia365 BI kattaa kuntien laajat raportointitarpeet. Nykyään ei riitä, että raportit koskevat pelkästään taloutta ja henkilöstöä, vaan kunnissa halutaan saada faktoja myös omasta toiminnasta ja toimintaympäristöstä. Lisäksi lukuja halutaan yhdistellä, jolloin saadaan arvokkaita, johtamista ohjaavia mittareita.

Sarastia365 BI:ssä on omat moduulit kunnan eri toimialoille: hallinnolle, sivistykselle, tekniselle toimelle ja sotelle. Kaikilla toimialoilla voidaan seurata omien operatiivisten järjestelmien lukuja, yhdistää niitä muiden järjestelmien lukuihin ja muodostaa erilaisia kuvaajia.

Lisäksi kunnat voivat hyödyntää avointa dataa. Sarastia365 BI lataa lukuisista lähteistä julkisia tietoja, jotka tukevat päätöksentekoa. Käyttäjät voivat analysoida oman kuntansa lukujen rinnalla esimerkiksi työllisyyteen, väkilukuun tai muiden kuntien kehittämiseen liittyviä lukuja. Siten kunta pystyy arvioimaan toimintaansa ja sen muutoksia kokonaisvaltaisesti, osana muuta maailmaa.

Sarastia365 BI -ratkaisuun kuuluu myös Kuntatieto-osa, sillä kuntien on toimitettava säännöllisesti 12 eri raportointikokonaisuutta. Sarastia on ollut mukana pilotoimassa useita näistä kokonaisuuksista, ja tarjoamme asiakkaillemme alustan raportointitarpeiden täyttämiseen.

Uusimmat tiedolla johtamisen ratkaisut, kuten erilaiset raportoinnin hälytykset, ennusteet ja koneoppimisen sovellukset sisältyvät Sarastia365 BI:hin. Lisäksi Sarastialla on useita isoja tiedolla johtamisen kehityshankkeita, jotka koskevat muun muassa johdon työpöytää, strategiatyötä ja talousarvioprosessin automatisointia. Hankkeissa syvennämme raportointivalikoimaamme entisestään.

Lisätietoja:

Juho Nieminen
Sarastia Oy liiketoimintapäällikkö
040 843 7718
juho.nieminen(a)sarastia.fi